Intervisie & Supervisie

Persoonlijke groei en ontwikkeling

Antwoorden vinden op vragen en problemen

Verbeteren werkhouding en professionaliteit

Samen met collega’s leren en exploreren

Samen met coach reflecteren op werksituaties

Blijven genieten van het werk en het vergroten van professionaliteit

-

Intervisie & Supervisie

 

Intervisie

Als zorgverlener is het verstandig om ook goed voor jezelf te zorgen.

In het vakgebied waarin je werkzaam bent is het belangrijk om samen met collega’s in een gestructureerde setting van elkaar te kunnen leren. Vaak is er de behoefte om problemen of vraagstukken die men tegenkomt voor te leggen aan collega’s. Het is helpend om samen te reflecteren op deze materie. De doelstelling is een zo goed mogelijke oplossing te realiseren waardoor je het werk naar beste kunnen kan blijven uitvoeren.

Intervisie is een vorm van kennisontwikkeling en professionele uitwisseling tussen medewerkers die werkzaam zijn in hetzelfde werkgebied. Met een meestal vaste groep aan mensen worden er terugkerende bijeenkomsten georganiseerd. Deze zijn bedoeld  om samen te kijken naar specifieke vragen of problemen waar iemand tegenaan loopt.

Ego Centralis faciliteert als onafhankelijke derde partij deze intervisie  bijeenkomsten graag. Ego Centralis kan door de aanwezige grote mate van ervaringsdeskundigheid meedenken over de beste adviezen en antwoorden. Door het voorzitten van deze intervisie momenten zorgt Ego Centralis ervoor dat er gestructureerd gewerkt kan worden. Door de grote diversiteit aan methodieken zorgt Ego Centralis ervoor dat deze intervisie bijeenkomsten luchtig, uitdagend en motiverend blijven.

Intervisie bijeenkomsten kunnen online of offline plaatsvinden.

Afhankelijk van de wensen van de intervisie groep kunnen deze bijeenkomsten online of op locatie plaatsvinden. Waarbij de online variant zorgt voor snelheid en gemak. Iedereen kan dit dan vanaf de eigen gewenste locatie bijwonen. De offline variant zorgt voor meer verbinding en samen genieten van een lekker bakkie koffie.

Supervisie: 


Supervisie stimuleert zelfsturing in presteren en leren. Veelal is Supervisie nodig om op het eigen functioneren te reflecteren, Hierdoor kan de eigen inzet en werkhouding verbeterd worden. Uiteindelijk wil iedereen de beste dienstverlening kunnen leveren waarvoor persoonlijke groei en ontwikkeling een noodzakelijk en gewenst ingrediënt is.

Eigenlijk is supervisie het leren van werkzaamheden vanuit eerder opgedane ervaringen. Door middel van schriftelijke en mondelinge reflectie in combinatie met een supervisorische werkstructuur.

Soms is het noodzakelijk omdat dit vanuit de werkgever gewenst wordt. Vaak is de drang nog beter te worden in de functie de opstap naar supervisie gesprekken. Belangrijk is om te ontdekken welke leervragen er zijn ten aanzien van het eigen werk en het zelfstandig functioneren.

Graag willen de coaches van Ego Centralis gericht met je kijken naar eerder ervaren werkervaringen of communicatie met collega’s en cliënten. Dit om samen te reflecteren op het aandeel wat je zelf hebt en eventueel kan veranderen of verbeteren.

Samen houden we het eigen handelen van jou tegen het licht en onderzoeken we waar ruimte zit voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Regelmatig spreken we doelen af zodat we goed weten welke stappen we moeten zetten.

Supervisie doe je voor jezelf omdat je de behoefte voelt te reflecteren op eigen handelen en groei. Ego Centralis wil je daar graag bij helpen om deze reis gestructureerd en succesvol te kunnen maken!.

Lid worden / Registreren op Ego Centralis

Veel van onze content zoals de forums, persoonlijke profielen en spreekkamers worden zichtbaar wanneer u lid wordt.
Er zijn lidmaatschappen voor hulpvragers/betrokkenen en voor hulpverleners/Professionals.

Alles begint bij een gratis lidmaatschap en dit kan naargelang uw wensen uitgebreid worden.

Wil je contact opnemen met Ego Centralis?

Vraag stellen / Opmerking plaatsen

Uiteraard doen wij onze best om binnen 24 uur te reageren.

Wij kunnen ook gebeld worden, Tel: 0302682726

Contactpersoon:


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email