Coach2coach

Reflecteren op eigen werkwijze!

Voorkomen kopje ondergaan aan stress

Ziekteverzuim preventie

Staande houden bij toenemende werkdruk

In eigen kracht gaan staan

Meer inzicht in eigen gedrag en beter omgaan met de workflow

Coach2coach

De professional, hulpverlener of medewerker uit een andere bedrijfstak zet zich normaliter graag in om de taak die zij hebben goed uit te voeren. Iedereen werkt hard om steeds de juiste kwaliteit te bieden en uiteraard om het werk binnen de gestelde tijd af te krijgen. Zelfs een uurtje overwerken is vaak geen probleem. Met veel passie en met een hoge motivatie zetten mensen zich in binnen het fucntieprofiel van hun baan. Dit zien wij binnen het hulpverleners segment maar ook bij andere beroepsgroepen duidelijk op de voorgrond staan.

Helaas verandert het werklandschap steeds meer en wordt de vraag om inzet steeds groter. Mensen ervaren meer druk en merken dat zij soms zelfs aan kwaliteit moeten inboeten om aan de groter wordende vraag te kunnen blijven voldoen. Er moet meer werk binnen de gestelde tijd uitgevoerd worden en er wordt ook verwacht dat mensen zich bekwamen en staande kunnen houden.

Steeds vaker vallen mensen buiten het werkproces door psychische klachten. De werkdruk wordt steeds hoger. Zoals in de zorg waar kosten belangrijker lijken dan de medewerker. Maar ook in andere beroepsgroepen wordt de werkdruk hoger. Het is dus belangrijk dat de medewerker om leert gaan met deze druk en een prettige manier kan vinden om zichzelf staande te kunnen houden.

Of je begint een nieuwe baan, wat zijn de verwachtingen? Waar sta je zelf?

Buiten het feit dat een medewerker met ziekteverzuim veel geld kost, is het vooral de medewerker zelf die er onder lijdt. Ineens sta je voor je gevoel buiten de maatschappij. De organisatie moet iemand inhuren om jou te vervangen, dat kost extra geld en tijd want die vervanging moet worden opgeleid/ingewerkt. Hierdoor zal de werkgever er alles aan doen om jou weer snel aan het werk te krijgen. Door dit proces voelt de medewerker zich nog meer onder druk gezet.

Een dreigende vicieuze cirkel waar niemand beter van gaat worden.

Voor de werkgever en ook de werknemer is het van cruciaal belang dat iedereen kan blijven voldoen aan de vraag en daarbij de inzet kan blijven doen die nodig is om alles binnen de gestelde tijd af te krijgen. Het voorkomen van het wegvallen van de medewerker is in dit geval beter dan het genezen van een weggevallen medewerker. Het is voor iedereen fijn dat de werknemer met plezier naar het werk kan blijven gaan zonder angst te moeten hebben kopje onder te gaan.

Ego Centralis biedt daarom coach2coach trajecten aan om te zorgen dat de medewerkers van het bedrijf  ondanks verandering in werkdruk toch met plezier blijven werken.

Het coach2coachtraject is een preventief traject waar een medewerker wordt ondersteund bij het sterker in zijn eigen kracht te gaan staan. Tijdens de coachsessies bespreekt de medewerker situaties uit het dagelijks werkzame leven en zal de coach helpen om de situatie in perspectief te zetten en te reflecteren naar het eigen gedrag en gevoel van de medewerker. De medewerker krijgt hierdoor meer inzicht in het eigen gedrag en hoe men omgaat met stressvolle situatie. Zij worden geholpen om te reflecteren op zichzelf en beslissingen te nemen die goed voor zichzelf zijn.

Een coach2coachtraject duurt een jaar. In dat jaar worden er 15 gesprekken gepland waarbij de frequentie wordt afgestemd met de deelnemer.

Kosten

2000 euro per traject

15 sessies

Lid worden / Registreren op Ego Centralis

Veel van onze content zoals de forums, persoonlijke profielen en spreekkamers worden zichtbaar wanneer u lid wordt.
Er zijn lidmaatschappen voor hulpvragers/betrokkenen en voor hulpverleners/Professionals.

Alles begint bij een gratis lidmaatschap en dit kan naargelang uw wensen uitgebreid worden.

Wil je contact opnemen met Ego Centralis?

Vraag stellen / Opmerking plaatsen

Uiteraard doen wij onze best om binnen 24 uur te reageren.

Wij kunnen ook gebeld worden, Tel: 0302682726

Contactpersoon:


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email